Καμία πτήση για τέσσερις ημέρες

Καμία πτήση για τέσσερις ημέρες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά αύριο ο γύρος των κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ, το οποίο όμως ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Αναλυτικά, καθηλωμένα θα παραμείνουν όλα τα αεροσκάφη από και προς ελληνικά αεροδρόμια αύριο, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ήμερες για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί 24ωρες απεργίες.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τις δικές τους κινητοποιήσεις οι τηλεπικοινωνιακοί της ΥΠΑ. Συγκεκριμένα, σήμερα ακυρώνονται οι πτήσεις της Olympic Air Αθήνα – Ικαρία, δύο πτήσεις Αθήνα – Πάρος, οι πτήσεις Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, Αθήνα – Κάρπαθος και το δρομολόγιο μεταξύ Καρπάθου και Αθήνας.

Επιπλέον, σήμερα η AEGEAN ακυρώνει τις πτήσεις της προς Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Αμμάν, Τιφλίδα, Τεχεράνη και την πτήση Τεχεράνη-Αθήνα, ενώ σε άλλες τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα 801.801.0101, 210-35.50.500.

Σε ακυρώσεις 110 πτήσεων προχωρά και η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair,λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα, «ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών».

Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται, έχουν ενημερωθεί μέσω email και SMS, ενώ τους έχουν δοθεί οι παρακάτω επιλογές: πλήρης επιστροφή χρημάτων, κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή