Μυτιλήνη: Αντιδράσεις φορέων της εκπαίδευσης για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μυτιλήνη: Αντιδράσεις φορέων της εκπαίδευσης για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των φορέων της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο για το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από ομάδα γονέων που αντέδρασαν στη φήμη για το αυριανό άνοιγμα τάξεων εκπαίδευσης παιδιών από προσφυγικές οικογένειες σε τρία σχολεία της Μυτιλήνης.

Οι γονείς προτάσσοντας ως λόγο για το σφράγισμα του συγκεκριμένου σχολείου τη μη ενημέρωσή τους για τη χρήση χώρων του σχολείου προχώρησαν στην ακραία αυτή ενέργεια.

Το λουκέτο πάντως πριν λίγες ώρες αποσύρθηκε μαζί με τα πανό και τις μαύρες σημαίες από τους ίδιους τους γονείς που τα ανέβασαν. Κι αυτό γιατί πέραν των άλλων έγινε γνωστή η προοπτική υποβολής μηνύσεων.

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου παρακολούθησαν και αποδοκίμασαν από την πρώτη στιγμή το γεγονός της τοποθέτησης λουκέτου, αλλά αποδεικνύοντας το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Διοίκησης, με αίσθημα ευθύνης και παιδαγωγικής δεν επιθύμησαν την έκδοση εισαγγελικών ή άλλων εντολών. Αυτό όμως δεν σημαίνει υποχώρηση ή μαλθακότητα. Ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δεν θα δεχτούμε επανάληψή της» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διευθυντής εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης. Προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς όσους στο μέλλον σκέπτονται να λειτουργήσουν με ανάλογο τρόπο με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον τους.

Ας σημειωθεί εδώ ότι το άνοιγμα τάξεων υποδοχής για παιδιά πρόσφυγες σε σχολεία της Μυτιλήνης άρχισε να κυκλοφορεί μέσω ιστοσελίδων.

Σύντομα η ψευδής αυτή είδηση πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις και τελικά το «λουκέτο»!.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Καλάργαλης «παρακαλούμε, τους ελάχιστους (που δεν το πράττουν) εκπροσώπους των ΜΜΕ όταν έχουν ερωτήματα, απορίες για τέτοια σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης ή όποιο άλλο να απευθύνονται στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Εκτός κι αν σκοπός τους είναι η δημιουργία γεγονότων και εντυπώσεων».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή