O Eσπερινός του Αγίου Διονυσίου στην Παναγία των Παρισίων

O Eσπερινός του Αγίου Διονυσίου στην Παναγία των Παρισίων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες το απόγευμα, για μια ακόμη χρονιά, ο Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον περίφημο Ι. Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame de Paris).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιωμένος υπό του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας Αρχιμ. Μαξίμου Παφίλη και του Ιεροδιακόνου π. Jean Drobot. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος και ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρέστη ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Jean-Marie Jachiet ως εκπρόσωπος του Καρδιναλίου των Παρισίων Εξοχ. André Vingt-Trois, o οποίος και ευχαρίστησε τους Ορθοδόξους πιστούς για την παρουσία τους σε αυτόν τον ιστορικό Ιερό Ναό.

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε πριν χρόνια την ιερά εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Notre Dame και έκτοτε αποτελεί παράδοση ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γαλλίας να τελεί εκεί τον Πανηγυρικό Εσπερινό στις αρχές Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή