Βόμβα στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα φυλακών Κορυδαλλού

Βόμβα στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα φυλακών Κορυδαλλού

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, Βασίλη Λαμπράκη.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον μπροστινό αριστερό τροχό του αυτοκινήτου στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στο Αιγάλεω.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πυροτεχνουργοί συνέλεξαν από το σημείο υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι γεγονός που δείχνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας.

Ο αρχιφύλακας των φυλακών είχε πέσει πριν από χρόνια θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους εκτός φυλακής. Ειδικότερα, το πρωί της 19ης Απριλίου 2012 φεύγοντας από το σπίτι του και ενώ πήγαινε για να αναλάβει υπηρεσία στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού όπου και υπηρετεί, δέχθηκε άνανδρη επίθεση εν κινήσει πάνω στην μηχανή του από δύο άγνωστους, οι οποίοι τον είχαν χτυπήσει τρεις φορές με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης

«H νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες» τονίζει σε ανακοίνωςή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με γραπτή ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό της», ενώ προσθέτει ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να προσφέρει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους κάθε συνδρομή και προστασία.

«Κάθε απόπειρα», αναφέρει ο υπουργός, «για εκφοβισμό θα πέσει στο κενό», ενώ προσθέτει ότι «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια, νομιμότητα και ανθρωπισμό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές.

Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016 άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών, επιθέσεων, «φιλικών προειδοποιήσεων» και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές Και αυτό το περιστατικό αποτελεί μια ακόμα απάντηση σε αυτούς που αναζητούν μητρώα και στατιστικά στοιχεία της βίας εναντίων συναδέλφων αλλά και μεταξύ των κρατουμένων.

Καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα του ΚΚ Κορυδαλλού. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον ίδιο και στην οικογένεια του και δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι κάνοντας ευσυνείδητα το καθήκον μας δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε πρόκειται να  υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας από όπου και αν προέρχονται.

Ο συνάδελφος αρχιφύλακας είχε και κατά το παρελθόν πέσει θύμα βίας όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν προσερχόμενος στην υπηρεσία. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή δεν εξιχνιάστηκε και οι θύτες παραμένουν άγνωστοι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ζητάμε και ελπίζουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως τότε δοθεί απάντηση και στο βασανιστικό για όλους ερώτημα, γιατί συμβαίνουν τέτοια περιστατικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή