ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου

fire-thumb-large

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κύριο μέτωπο να κινείται από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση « Ρίζες», περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.

Επί τόπου επιχειρούν οχήματα και ανάλογο προσωπικό της Πυροσβεστικής από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα – Πλάτανος ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.