Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου

Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κύριο μέτωπο να κινείται από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση « Ρίζες», περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.

Επί τόπου επιχειρούν οχήματα και ανάλογο προσωπικό της Πυροσβεστικής από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα – Πλάτανος ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή