Τρίτη επίθεση σε αρχιφύλακα

Τρίτη επίθεση σε αρχιφύλακα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος επίθεσης, για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έγινε χθες τα ξημερώματα ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτή τη φορά οι δράστες έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητό του, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, στο Αιγάλεω. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. που πήγαν στο σημείο, η βόμβα –πιθανότατα μασούρι με δυναμίτη και βραδύκαυστο φιτίλι– ήταν τοποθετημένη στον μπροστινό αριστερό τροχό του Ι.Χ. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της υπηρεσίας, ο αρχιφύλακας δήλωσε άγνοια για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Πρόκειται για το τρίτο συμβάν με θύμα τον αρχιφύλακα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας, στο διάστημα από το 2012 μέχρι σήμερα. Το πρωί της 19ης Απριλίου 2012, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν με τη μηχανή του προς τις φυλακές Κορυδαλλού είχε δεχθεί επίθεση με σιδερολοστό στο κεφάλι από δύο άγνωστα άτομα. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών δεν είχε αποτέλεσμα. Μερικούς μήνες αργότερα, ο ίδιος υπάλληλος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από κουρδικής καταγωγής κρατούμενο του Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια συμπλοκής εντός της φυλακής. Στη διάρκεια του επεισοδίου είχε τραυματιστεί ένας ακόμα σωφρονιστικός υπάλληλος.

«Αλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών επιθέσεων, φιλικών “προειδοποιήσεων” και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Αντίστοιχα, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε αποφασισμένος να προσφέρει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους κάθε συνδρομή και προστασία. «Κάθε απόπειρα για εκφοβισμό θα πέσει στο κενό» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Κείμενα στα οποία γίνεται ονομαστική αναφορά στον αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και ειδικότερα το Athens Indymedia. Ενδεικτικά, σε κείμενο που είχαν αναρτήσει τον Δεκέμβριο του 2012 στο Διαδίκτυο πέντε απεργοί πείνας – κρατούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέφεραν: «Η υπηρεσία της φυλακής δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές μας αποφάσισε να διασπάσει την κοινότητά μας. Δεν παζαρεύουμε την αξιοπρέπειά μας μπροστά σε κανένα θρασύδειλο υπηρέτη της έννομης τάξης. Υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από ’δω και πέρα είναι οι αρχιφύλακες…». Τον Απρίλιο του 2016 αντίστοιχα, καταγγέλθηκε με κείμενο στο Indymedia ότι ο αρχιφύλακας ξυλοκόπησε Ρουμάνο κρατούμενο και στη συνέχεια «τον μετέφερε σε θάλαμο Κούρδων, για να τον ξυλοφορτώσουν και αυτοί, καθώς τους είπε, ψευδώς φυσικά, ότι συμμετείχε στη συμπλοκή Αλβανών με Κούρδους το 2003».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή