Συνελήφθησαν οι προμηθευτές της «μαφίας των ναρκωτικών» στα Εξάρχεια

Συνελήφθησαν οι προμηθευτές της «μαφίας των ναρκωτικών» στα Εξάρχεια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δίκτυα των διακινητών που προμήθευαν με χασίς από την Αλβανία τα μέλη της αποκαλούμενης «μαφίας των ναρκωτικών» στα Εξάρχεια εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Μετά τις συλλήψεις των μικροδιακινητών της «πλατείας» τον περασμένο Ιούλιο, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε και «απενεργοποίησε» τα δίκτυα των ναρκεμπόρων που μετέφεραν από την Αλβανία στα Εξάρχεια σημαντικές ποσότητες χασίς, για περαιτέρω διακίνηση. Στην πορεία των ερευνών που ξεκίνησαν το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα κατασχέθηκαν 227 κιλά χασίς και συνελήφθησαν οκτώ άτομα, Ελληνες και Αλβανοί, που συγκροτούσαν τρεις υποομάδες. Ο τελευταίος «κύκλος» ερευνών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, δύο Ελλήνων, 46 και 53 ετών, και δύο Αλβανών, 33 και 39 ετών, για κατοχή συνολικά 67 κιλών χασίς. Ο 46χρονος Ελληνας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε προερχόμενος από Αλβανία με προορισμό την Αθήνα οι αστυνομικοί βρήκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια χασίς. Σε παράλληλες έρευνες συνελήφθησαν τρεις ακόμη συνεργοί του: ο 33χρονος Αλβανός που εκτελούσε καθήκοντα προπομπού ακινητοποιήθηκε στο Αίγιο, ενώ ο 53χρονος Ελληνας και ο 39χρονος Αλβανός εντοπίστηκαν στα Ανω Λιόσια. Ο τελευταίος διατηρούσε επαφές με τα μέλη της λεγόμενης «μαφίας των ναρκωτικών» που δρούσαν στα Εξάρχεια, καθώς και με δύο άτομα, έναν Ελληνα και έναν Αλβανό, που συνελήφθησαν την 7η Οκτωβρίου να μεταφέρουν με ταξί 43 κιλά χασίς. Στα σπίτια των δύο ανδρών είχαν βρεθεί ζυγαριές ακριβείας, ένας γεμιστήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και 1.900 ευρώ σε μετρητά.

Στο ίδιο δίκτυο διακινητών η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντάσσει και έναν 49χρονο Ελληνα που συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στα διόδια Ελευσίνας να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 55 νάιλον συσκευασίες με 118 κιλά χασίς. Στο πλαίσιο εκείνης της αστυνομικής έρευνας, είχε συλληφθεί ένας ακόμη Ελληνας, 50 ετών, που εκτελούσε χρέη προπομπού, με στόχο να αποφύγουν πιθανό αστυνομικό έλεγχο.

«Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε, μετά την εξάρθρωση της ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων, να αποδομήσει πλήρως όλο το εγκληματικό δίκτυο και στον τομέα της τροφοδοσίας-εισαγωγής και μεταφοράς», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης. Ακόμη, προσέθεσε ότι διαπιστώνονται αλλαγές στον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης, καθώς οι ναρκέμποροι δεν διακινούν μεγάλες ποσότητες σε μια μεταφορά, αλλά μικρότερες, προκειμένου να αποφεύγουν σημαντικές απώλειες στις κατασχέσεις. Παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΓΑΔΑ ήταν διοικητής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Κώστας Παναγιωτόπουλος και φυσικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή