Ορατό το ενδεχόμενο μη έγκαιρης πληρωμής γιατρών ΜΕΘ

Ορατό το ενδεχόμενο μη έγκαιρης πληρωμής γιατρών ΜΕΘ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό κίνδυνο να μην πληρωθούν στην ώρα τους διατρέχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Αιτία είναι ότι τουλάχιστον έως χθες το απόγευμα δεν είχε καταστεί δυνατόν να συνεδριάσει το Δ.Σ. του κέντρου για το θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού – μέρος του οποίου αποτελούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ. Στο κάλεσμα του πρώην και νυν προέδρου του Δ.Σ. του οργανισμού Αθανασίου Γιαννόπουλου για σύγκληση του Δ.Σ., δεν ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση που θα γινόταν προχθές να ματαιωθεί. Σημειώνεται ότι ο κ. Γιαννόπουλος, που επέστρεψε στο κέντρο με ακυρωτική της απομάκρυνσής του απόφαση του ΣτΕ, έχει διορία έως τη Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας να «απολογηθεί» για τις πράξεις που του είχαν καταλογιστεί και βάσει των οποίων είχε απομακρυνθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου για τις επικείμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών, που στηρίζουν πολλά τμήματα νοσοκομείων του ΕΣΥ, εκπέμπουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας. Συνολικά, στις μονάδες του ΕΣΥ απασχολούνται 1.440 επικουρικοί γιατροί. Πρόσφατα, το υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα παράτασης ενός έτους σε περίπου 400 υπηρετούντες επικουρικούς, η θητεία των οποίων θα έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Αντίστοιχη πρόβλεψη για τους υπόλοιπους επικουρικούς δεν υπάρχει. Ετσι, το επόμενο διάστημα –αρχής γενομένης τον Νοέμβριο– θα ξεκινήσουν οι απολύσεις. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς διοργανώνει για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας ουσιαστική λύση του προβλήματος.

Το υπουργείο Υγείας πάντως διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει «κενό» στη λειτουργία των νοσοκομείων, αφού θα προσληφθούν νέοι επικουρικοί από τις λίστες που τηρούνται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια. Με εγκύκλιο που απέστειλε προχθές προς τις υγειονομικές περιφέρειες, ενημερώνει για τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και τους ζητεί να αποστείλουν στο υπουργείο έως την ερχόμενη Παρασκευή (21 Οκτωβρίου) τις ανάγκες των φορέων αρμοδιότητάς τους, όπως αυτές προκύπτουν από τη λήξη θητείας των επικουρικών.

Οπως αναφέρεται, «τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τον έγκαιρο προγραμματισμό και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και των μονάδων του ΠΕΔΥ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή