Βρέθηκαν στα Καλάβρυτα τα συντρίμμια του «Τσέσνα» – Νεκροί οι πιλότοι

Βρέθηκαν στα Καλάβρυτα τα συντρίμμια του «Τσέσνα» – Νεκροί οι πιλότοι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκαν λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας τα συντρίμμια του αεροπλάνου τύπου «Τσέσνα», το στίγμα του οποίου χάθηκε χθες το απόγευμα πάνω από την ορεινή Αχαΐα.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς. Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

Το «τσέσνα» είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα. Οι έρευνες που έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ η πρωινή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων δυσκόλευε τις προσπάθειες των εναερίων και επίγειων μέσων.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε διευκρινίσει ότι συντρίμμια που είχε εντοπίσει το Super Puma κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, δεν αφορούν στο αγνοούμενο αεροπλάνο αλλά ήταν συντρίμμια παλαιότερου ατυχήματος.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και της 6ης ΕΜΑΚ με 10 άτομα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ παρείχε βοήθεια και ο δήμος Καλαβρύτων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή