Πιθανή η χορήγηση περισσότερων θέσεων σε μεταπτυχιακά με χαμηλά δίδακτρα

Πιθανή η χορήγηση περισσότερων θέσεων σε μεταπτυχιακά με χαμηλά δίδακτρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χορήγηση περισσότερων θέσεων σε μεταπτυχιακά προγράμματα με χαμηλά δίδακτρα-τέλος εγγραφής καθώς και στην αύξηση των υποτροφιών, φέρεται να συγκλίνουν υπουργείο Παιδείας και πρυτάνεις.

Στο ψήφισμά της μετά την τακτική συνεδρίασή της το περασμένο Σάββατο, η Σύνοδος Πρυτάνεων ζητά «και δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και πολύ ευκολότερη πρόσβαση σε όσα προγράμματα έχουν δίδακτρα, ειδικά από τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες».

Για το θέμα αποφασίσθηκε η σύσταση Επιτροπής, η οποία θα συγκεράσει τις θέσεις υπουργείου (όπως διατυπώνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο) και της Συνόδου.

Επίσης, η Σύνοδος δηλώνει αρνητική στην μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, ενώ ζήτησε τα Παιδαγωγικά Τμήματα να ενταχθούν σε όλα τα επιστημονικά πεδία και άρα όλοι οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Αυτό βέβαια σημαίνει κατάργηση του 4ου πεδίου, στο οποίο τώρα εντάσσονται τα παιδαγωγικά τμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή