Διεθνής Αμνηστία: Κριτική σε Ε.Ε. και Αθήνα για το προσφυγικό

Διεθνής Αμνηστία: Κριτική σε Ε.Ε. και Αθήνα για το προσφυγικό

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό τελείωσε. Γιατί οι πρόσφυγες μένουν ακόμα σε σκηνές και κοντέινερ, σε καταυλισμούς που θα αποτελούσαν προσωρινή λύση;» ήταν ο κεντρικός προβληματισμός που έθεσαν, η επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεσμών της Διεθνούς Αμνηστίας, Ιβέρνα Μακ Γκούαν και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της οργάνωσης, Ηρακλής – Σπυρίδων Ακτύπης σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους. Η κ. Μακ Γκούαν επισκέφτηκε τη Λέσβο και χαρακτήρισε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων «τρομακτικές».

Η Οργάνωση, που από την πρώτη στιγμή έχει επικρίνει τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τον επαναπατρισμό προσφύγων και μεταναστών, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας», σημεώνοντας ότι ανοίγει το δρόμο για μεμονωμένες συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και άλλων κρατών για επιστροφή των προσφύγων σε χώρες μη ασφαλείς, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στο άσυλο, συμπλήρωσαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή