Ληστεία στην αποθήκη φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Ληστεία στην αποθήκη φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος ληστείας έγινε το βράδυ της Δευτέρας η κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη, από την οποία τροφοδοτούνται τα φαρμακεία του Οργανισμού με φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά. Τρεις ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Πειραιώς 167, όπου στεγάζεται η αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, και αφού ακινητοποίησαν 46χρονο φρουρό με την απειλή πιστολιού, τον έδεσαν, τον χτύπησαν και του πήραν τα κλειδιά της αποθήκης και του αυτοκινήτου του. Τη στιγμή της επίθεσης, στην αποθήκη υπήρχαν δύο φύλακες, ο ένας εκ των οποίων πρόλαβε να διαφύγει.

Οι δράστες, αφού ερεύνησαν τον χώρο, έκλεψαν άγνωστο αριθμό φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φρουρού μάρκας Nissan. Εως αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη η καταγραφή από κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ των απωλειών. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή (Real FM), αφού επιφυλάχθηκε ότι περιμένει περισσότερα στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ για το τι ακριβώς συνέβη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία να βρίσκεται κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων στο εξωτερικό. Οπως είπε, «προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα το οποίο διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή