Δυναμική κινητοποίηση ενστόλων για τις περικοπές στους μισθούς τους

Δυναμική κινητοποίηση ενστόλων για τις περικοπές στους μισθούς τους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χθες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους. Νωρίς χθες το πρωί απέκλεισαν την είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων ενώσεων απ’ όλη τη χώρα.

Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στη μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια. Οι εκπρόσωποι των συνολικά έξι ομοσπονδιών παρέμειναν για πάνω από τρεις ώρες στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου και αποχώρησαν δίχως το αίτημά τους για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό να βρει ανταπόκριση. «Αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με τον αναπληρωτή υπουργό, αλλά η διευθύντρια του γραφείου του απάντησε ότι δεν κατέστη έως σήμερα εφικτό να μας δεχθεί ο υπουργός λόγω φόρτου εργασίας και συνεχών συνεργασιών με τους θεσμούς», ανέφεραν σε χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους θα… κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών! «Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, αν δεν υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα, θα προβούμε σε διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έως την τελική δικαίωση, που δεν είναι άλλη από τον σεβασμό της Δικαιοσύνης και τη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, που λαμβάνουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας των ένστολων, και άρα το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που πρέπει να ισχύει γι’ αυτούς». Στις 5 Σεπτεμβρίου, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών είχαν πραγματοποιήσει ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή