Διαδοχικές υπερπτήσεις τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Παναγιά

Διαδοχικές υπερπτήσεις τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Παναγιά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο διαδοχικές τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνική νησίδα, και συγκεκριμένα την Παναγιά (Πασάς) που βρίσκεται στα ανατολικά των Οινουσσών καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στις 03:38 στο FIR Αθηνών, πραγματοποίησε μια υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στις 03:39 σε ύψος 3.400 ποδών και εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 03:40.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος επανεισήλθε στο FIR Αθηνών στις 05:32 προχωρώντας σε δεύτερη υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και στο ίδιο ύψος ενώ εξήλθε ένα λεπτό αργότερα.

Το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Παρότι είναι εντελώς ασυνήθιστες οι νυχτερινές υπερπτήσεις αυτό που ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι το περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι με την εικονική αερομαχία ανάμεσα σε ζεύγος ελληνικών και τουρκικών F-16 στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου.

Τα τουρκικά οπλισμένα μαχητικά βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο επιχειρησιακής άσκησης, όταν άρχισαν να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών. Το πρώτο ζεύγος αναχαιτίστηκε από δύο ελληνικά F-16. Αμέσως μετά, ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 ενεπλάκη σε εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή