Κατάληψη Νομικής λόγω διδάκτρων

Κατάληψη Νομικής λόγω διδάκτρων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη από φοιτητές θα βρίσκεται μέχρι την άλλη Τρίτη η Νομική Σχολή Αθηνών. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Μάλιστα, χθες το πρωί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Νεολαία του ΚΚΕ) ανήρτησε μεγάλο πανό στα Προπύλαια, με το οποίο ζητεί τη μη επιβολή διδάκτρων και την κατάργησή τους στη Νομική.

Ειδικότερα, το βασικό ζήτημα της χθεσινής γενικής συνέλευσης των φοιτητών της Νομικής ήταν η επιβολή διδάκτρων 1.200 ευρώ στα μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής. «Πλέον, καλούνται όλοι όσοι παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα, ανεξαιρέτως του τομέα που έχουν επιλέξει, να καταβάλλουν δίδακτρα», έλεγαν χθες φοιτητές. Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή κατάληψης της σχολής αναφέρει πως «προβλέπεται ενιαίο μεταπτυχιακό με 22 κατευθύνσεις, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», τονίζοντας ότι «αυτό συνεπάγεται τόσο τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσο και την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών». Στη συνέλευση μετείχαν 275 φοιτητές, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της κατάληψης της σχολής έως την προσεχή Τρίτη, όποτε θα γίνει νέα συνέλευση που θα κρίνει εάν η κατάληψη θα συνεχισθεί.

Από τη μεριά της, η κοσμητεία της Νομικής Σχολής σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επιβολή τελών συμμετοχής στα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελεί έσχατη λύση και είναι αναγκαία. Το θέμα των μεταπτυχιακών, πάντως, θα ρυθμιστεί ευρύτερα με σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας στα μέσα Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή