Δίωξη 15 ατόμων για τη φωτιά στο «Δαφνί»

Δίωξη 15 ατόμων για τη φωτιά στο «Δαφνί»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπάλληλων του ψυχιατρικού ιδρύματος «Δαφνί» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την πυρκαγιά στο ψυχιατρείο από τρόφιμο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ασθενών, τον Σεπτέμβριο του 2015. Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις τους ενδεχομένως να ξεσπούσε πυρκαγιά, παρ’ όλ’ αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων. Πάντως, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου που ξεκίνησε τη φωτιά και ο οποίος βρισκόταν εκεί, καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει πλέον είναι: πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν διώξεις κατά δύο θεραπόντων ιατρών για παράνομη κατακράτηση, αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς, μολονότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο. Κατά έξι γιατρών για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος, καθώς έλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα. Κατά ενός διοικητικού υπαλλήλου για ψευδή βεβαίωση και ενός υπαλλήλου της εταιρείας πυρασφάλειας για απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή