Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας

Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση έρευνας και διάσωσης με κωδική ονομασία «ΑΕΤΟΣ 2016» που διεξήγαγε η πολεμική Αεροπορία σε περιοχή νότια του Καστελόριζου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας.

Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας-1

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εικονική εγκατάλειψη ιπταμένου από μαχητικό αεροσκάφος σε απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή, την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος έρευνας και διάσωσης μέσω του συστήματος αεροπορικού ελέγχου, την ρίψη διασωστικών μέσων από εναέρια μέσα για την επιβίωση του ναυαγού και την περισυλλογή και μεταφορά του σε νοσοκομείο με ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας-2

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης μοίρας επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, πλωτά μέσα του πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτά και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς και ένα ελικόπτερο AW-139 της 460ης Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.

Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας-3
Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας-4
Στιγμιότυπα από την άσκηση έρευνας – διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας-5

Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων κέντρων συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή