Σχολικά γεύματα σε 11.050 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου της Αττικής

Σχολικά γεύματα σε 11.050 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου της Αττικής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα παροχής δεκατιανού γεύματος σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Αττικής και συνολικά σε 11.050 μαθητές υλοποιούν τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας σε συνεργασία με 5 ιδιωτικές εταιρείες.

Καθημερινά, το  δεκατιανό θα εναλλάσσεται με τοστ, κριτσίνια σε δύο γεύσεις, κουλούρι Θεσσαλονίκης ή μπάρες δημητριακών, που θα συνοδεύονται με φρέσκο γάλα ή με χυμό πορτοκάλι. Οι εταιρείες που συμμετέχουν και στην πράξη χρηματοδοτούν το όλο εγχείρημα είναι οι Αφοί Κομπατσιάρη, Tasty Foods, Everst, ΔΕΛΤΑ και Lidl Ελλάς. Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί σε αυτό που αφορά την παροχή μεσημεριανού, ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά σε σχολεία του  Περάματος και απευθυνεται σε 3.500 μαθητές, το οποίο συνεχίζεται και φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, αξιολογώντας το πρόγραμμα αυτό, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι σύμφωνα με τους δασκάλους, υπήρξε βελτίωση κατά τουλάχιστον 40% της σχολικής απόδοσης μετά την παροχή μεσημεριανού γεύματος, ενώ βελτιώθηκε 100% η παιδική συμπεριφορά. Και το νέο πρόγραμμα, όπως επεσήμανε χθες, κατά τη διάρκεια παρουσίασής του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εφαρμόζεται σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας, και μάλιστα σε σχολεία που δεν έχουν κυλικείο γεγονός που καταδεικνύει την χαμηλή αγοραστική δύναμη των γονιών.

Σύμφωνα με τους συναρμόδιους υπουργούς, εκτός από τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που θα συνεχιστούν, καθώς στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων δήλωσαν πρόθυμοι για μεγαλύτερη συνεργασία, κεφάλαια για σχολικά γεύματα μπορεί να προκύψουν και από την «πλατφόρμα Crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας που έχει τεθεί σε ισχύ» αλλά και από τα χρήματα που θα δοθούν από τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών αδειών. Στόχος είναι τα γεύματα να αυξηθούν  στις 30.000, ενώ για το 2017, εκτιμάται ότι μπορούν να αυξηθούν στις 60.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή