Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών ο Γ. Παυλίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών ο Γ. Παυλίδης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 60 ετών έχασε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τη μάχη με τον καρκίνο ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης. Ο Γ. Παυλίδης, ο οποίος ασκούσε πλήρως τα καθήκοντά του μέχρι το τέλος, ήταν απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εργάστηκε ως δικηγόρος πριν εκλεγεί νομάρχης στην Ξάνθη το 1998. Επανεξελέγη άλλες δύο φορές, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες θητείες στο αξίωμα (μέχρι το 2010). Τον Μάιο του 2014 εξελέγη περιφερειάρχης με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2014. Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ την περίοδο 2011-2014 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος.

«Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη, στερεί από εμένα προσωπικά έναν φίλο. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Ν.Δ., ένας οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο θάνατος του Γιώργου Παυλίδη θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη, ενώ τη θλίψη του εξέφρασε και ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια και ότι ως νομάρχης Ξάνθης «εμπνεύστηκε και υλοποίησε καινοτόμες ιδέες που τον καταξίωσαν στη θέση αυτή επί μια 12ετία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή