Στο εδώλιο υπεύθυνοι της Σχολής για την υπόθεση Γιακουμάκη

Στο εδώλιο υπεύθυνοι της Σχολής για την υπόθεση Γιακουμάκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή, ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματός του σε βάλτο σε όχι πολύ μεγάλη απόσταση από τη Σχολή.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του Κρητικού φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων, καθώς η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση. Η παρούσα δίκη έχει να κάνει με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, που φέρονται να υπέβαλλαν σε εκφοβισμό τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση φοιτητή.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν ο φοιτητής που φέρεται να ευνοήθηκε με παρέμβαση Μαρκογιαννάκη περιλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων φοιτητών της Σχολής για την ίδια υπόθεση.

Πάντως, ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχθεί κατά την απολογία του μία μόνο τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, δεν έχει καμία σχέση με τους κατηγορούμενους για τον «βασανισμό» του Γιακουμάκη.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες αλλά αναβλήθηκε, καθώς ένας εκ των συνηγόρων ενημέρωσε πως δεν προλάβαινε να παραστεί στη δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ακροατήριο θα παραστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», όπου υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή