Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από το κύμα κακοκαιρίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας του μεγάλου κύματος κακοκαιρίας,που πλήττει από το πρωί του Σαββάτου πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα με την Πυροσβεστική υπηρεσία να έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.  Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η μπόρα και στην Αττική. Όπως έγινε γνωστό, το Κεντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβαστικής δέχτηκε πάνω απο 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν απο τον αέρα,ιδιαίτερα στο κεντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στον κάμπο της Άρτας τα ξημερώματα του Σαββάτου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες ενώ το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό. Οπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων, οι κάτοικοι της περιοχής καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή