ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η δικογραφία για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χ.Α. κατά μελών του ΠΑΜΕ

dikastirio-thumb-large

Την δικογραφία για την επίθεση Τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ , τον Σεπτέμβριο του 2013, με εννέα τραυματίες, ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπόθεση της άγριας επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών ,το δικαστήριο ανοίγει την τρίτη υπόθεση ο οποία βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος ανήκει στην δράση της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», καλώντας σε κατάθεση τους μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν, μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφισοκολλητές του ΚΚΕ.

Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.α. ο φερόμενος ως πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός.

Η υπόθεση της επίθεσης του Τάγματος Εφόδου κατά των αφισοκολλητών θεωρείται από την Πολιτική Αγωγή «απολύτως στοχευμένη ενέργεια» η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.

Στην δικογραφία περιέχονται πολλά στοιχεία που συνηγορούν στην «πολιτική στόχευση» που είχε η οργάνωση για «να ελέγξει την Ζώνη» μήνες πριν την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ . Προκύπτουν επίσης σωρεία στοιχείων σε βάρος του βουλευτή Γιάννη Λαγού με κορυφαίο από αυτά, μήνυμα του προς τον «Πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής ,που το διάστημα πριν την επίθεση φαίνεται να δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για την υπόθεση «σωματείο της Χρυσής Αυγής» στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν την επίθεση στο ΠΑΜΕ φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη:

«Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σσ Πανταζής) καμιά 30αρα και πάνε από εκεί».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50′, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα Ναυπηγεία «Παπίλα», οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της ‘Χρυσής Αυγής’, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια. Οι παραπάνω κατηγορούμενοι όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλοπ, τσεκούρια, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι (20) τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».

Οι μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν, είτε αύριο είτε στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη μέλος του ΚΚΕ , ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος .