Επικρίσεις Αντ. Λιάκου για τη στάση ΟΛΜΕ

Επικρίσεις Αντ. Λιάκου για τη στάση ΟΛΜΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερότητα ή στασιμότητα; Πρόκειται για ερώτημα που έθεσε ο πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος, σχολιάζοντας επικριτικά τη στάση της ΟΛΜΕ, η οποία απέρριψε το πόρισμα της επιτροπής, ζητώντας να μην υιοθετηθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Λιάκος σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε ότι «δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την απόφαση της ΟΛΜΕ για το “Πόρισμα Λιάκου”, αν δεν πάρει υπόψη του τη στάση του συνδικάτου απέναντι σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, από τη μεταπολίτευση και έπειτα». Επίσης, σημειώνει ότι «δύο βιβλία είναι διαφωτιστικά για να καταλάβουμε το πρόβλημα: Δημήτρης Σκλαβενίτης, Κάτσε καλά Γεράσιμε! (2016) και του Γεράσιμου Αρσένη, Γιατί δεν κάθισα καλά! (2015)» λέγοντας ότι «είναι εντυπωσιακό ότι ο λόγος των συνδικαλιστών δεν παρεκκλίνει ούτε κεραίας επί τέσσερις δεκαετίες». Και ρωτά σχολιαστικά: «Σταθερότητα ή στασιμότητα;» και προσθέτει με νόημα «άλλωστε το γράφει η ανακοίνωση: “να υπερασπίσουμε τις ΠΑΓΙΕΣ θέσεις του κλάδου”. Προπαντός Πάγιες (και η Ιεραρχία για τα θρησκευτικά σε Πάγιες θέσεις βασίζεται), και προ-παντός ο “κλάδος”». Το Δ.Σ. απέρριψε «το πόρισμα της επιτροπής Λιάκου στο σύνολό του. «Καλούμε το υπουργείο να μην υιοθετήσει τις απαράδεκτες προτάσεις του. Δηλώνουμε ότι η τυχόν υιοθέτηση του πορίσματος θα προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της Ομοσπονδίας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις πάγιες θέσεις του κλάδου για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές» όπως ήταν η ανακοίνωσή του.

Χθες, πάντως, εκπαιδευτικοί που έχουν εγγράψει προϋπηρεσία αναπληρωτή σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών στους σχετικούς κλάδους και μόνιμους διορισμούς. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για σήμερα (6 μ.μ. στα Προπύλαια), με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την απόσυρση των αλλαγών στη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και τη μη εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Λιάκου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή