Μικρής έκτασης επεισόδια στο hot spot της Σάμου

Μικρής έκτασης επεισόδια στο hot spot της Σάμου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο hot spot της Σάμου, όταν δυο νεαρής ηλικίας Αφγανοί κατά τη διάρκεια της διανομής του βραδινού φαγητού άρχισαν να πετάνε πέτρες και να προσπαθούν να ξεσηκώσουν και τους υπόλοιπους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πριν ο ξεσηκωμός γενικευτεί επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μόνιμα στη Σάμο και η κατάσταση σύντομα ομαλοποιήθηκε. Οι δυο Αφγανοί συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στο νησί, με 82 άτομα να αποβιβάζονται το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Σάμο, προσφύγων και μεταναστών, έφτασε σήμερα το πρωί και σύμφωνα με την Αστυνομική Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, τους 2.126, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ, τουλάχιστον από της υπογραφής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από αυτόν των εγκλωβισμένων στο νησί πριν μόλις ένα μήνα.

Από το πρωί χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, στη Λέσβο έφτασαν 20 άτομα και στη Χίο πέντε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.342, στη Χίο 4.205 και στη Σάμο όπως παραπάνω αναφέρθηκε, 2.126. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.673.

(πηγή ΑΠΕ -ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή