ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγνωστοι έκαψαν με μολότοφ κτίριο προσκόπων στο Ν. Φάληρο

agnostoi-ekapsan-me-molotof-ktirio-proskopon-sto-n-faliro-2157472

Το εντευκτήριο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στο Νέο Φάληρο, βρέθηκε, σύμφωνα με καταγγελίες, στο στόχαστρο ανεγκέφαλων οπαδών κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Αγνωστοι πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα το κτίριο να πάρει φωτιά και να καταστραφεί ολοσχερώς στο εσωτερικό ενώ στο εξωτερικό μηχανάκια και ποδήλατα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από μαύρα σίδερα. Ο χώρος αποτελεί πνευματική εστία όπου πραγματοποιούν τις συγκεντρώσεις τους παλαιοί αλλά και νέοι πρόσκοποι.

«Πρόκειται για ανθρώπους που δε κινούνται με βάση τη λογική. Την ώρα του αγώνα, κάποιοι πέταξαν μολότοφ και μας κατέστρεψαν τον χώρο. Τον έχουμε φτιάξει από συνδρομές και αποτελεί ότι έχει απομείνει από τον εθελοντισμό στις ημέρες μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα παλαιό μέλος μάς είχε δώσει τη σύνταξή του για να βοηθήσει στην κατασκευή. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδρος Κατιφέογλου, μέλος της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου.

agnostoi-ekapsan-me-molotof-ktirio-proskopon-sto-n-faliro0

Το κτίριο βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα, δίπλα από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη». Κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Χρ. Αγραπίδη και, στη συνέχεια, παραχωρήθηκε στους προσκόπους. Από τη φωτιά καταστράφηκαν τα κλιματιστικά, τα ψυγεία, η ηλεκτρολογική και η ηχητική εγκατάσταση καθώς και ιστορικά αρχεία. Οι περίοικοι ενημέρωσαν αμέσως την Πυροσβεστική αλλά το όχημα δεν μπόρεσε να πλησιάσει γρήγορα στο χώρο διότι στους δρόμους υπήρχαν εκατοντάδες αυτοκίνητα φιλάθλων, τα οποία είχαν παρκάρει παράνομα και δυσκόλευαν την πρόσβαση.

agnostoi-ekapsan-me-molotof-ktirio-proskopon-sto-n-faliro2

«Η Τροχαία θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για αυτό και οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί. Ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά μέσα στο κτίριο διαφορετικά τώρα θα θρηνούσαμε νεκρούς. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει άνθρωποι που δείχνουν ανοχή σε τέτοια θέματα», τόνισε ο κ. Κατιφέογλου.

agnostoi-ekapsan-me-molotof-ktirio-proskopon-sto-n-faliro4

Μπορεί να έχουν περάσει δύο ημέρες από τη διεξαγωγή του ντέρμπι αλλά ακόμη η μυρωδιά της φωτιάς είναι έντονη στην περιοχή. Το κτίριο εξωτερικά και εσωτερικά είναι κατάμαυρο και άγνωστο παραμένει εάν και πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι καταστροφές.