Σωτηρία στο παρά πέντε για τμήματα ΤΕΙ

Σωτηρία στο παρά πέντε για τμήματα ΤΕΙ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και όλοι μιλούν για την ανάγκη αναδιάταξης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση και τις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, αλλά και την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση των τμημάτων ΤΕΙ, η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες χειρίστηκαν τα περιφερειακά ΑΕΙ/ΤΕΙ και για μικροκομματικούς σκοπούς. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ. Σίας Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα, η κ. Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και τον συνεργάτη του Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, με κύριο θέμα συζήτησης την τύχη του τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αίγιο, το οποίο βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση, καθώς με βάση το σχέδιο «Αθηνά» (όπως ονομάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου) πρόκειται να πάψει να λειτουργεί το 2017-18. «Το σχέδιο “Αθηνά” των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα ανορθολογικό τοπίο, κλείνοντας ή συγχωνεύοντας τμήματα των ΤΕΙ χωρίς ακαδημαϊκά ή παραγωγικά κριτήρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες τμήματα να βρίσκονται σήμερα σε μεταβατική κατάσταση, ανάμεσα σε αυτά και το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αίγιο. Στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα, καθώς και πολλά άλλα τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Για τον λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας για την εξέταση του θέματος επαναλειτουργίας αυτών των τμημάτων. Τα πορίσματα της αρμόδιας επιτροπής αναμένονται μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνολική ρύθμιση για τα τμήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποσπασματική» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια αναίρεσε τα περί πορισμάτων αρμόδιας επιτροπής, καθώς εξήγγειλε ήδη ότι «το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του Αιγίου είναι ένα από αυτά που, όπως έχει δηλωθεί και στο παρελθόν, πρέπει να επαναλειτουργήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή