Την Κυριακή, η εκλογή νέου περιφερειάρχη

Την Κυριακή, η εκλογή νέου περιφερειάρχη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή το μεσημέρι στην Κομοτηνή θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μετά τον πρόσφατο θάνατο του εκλεγμένου το 2014 Γιώργου Παυλίδη. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των 31 περιφερειακών συμβούλων και των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών του πλειοψηφούντος συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση». Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες για τους υποψηφίους, καθώς δικαίωμα εκλογής έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες της πλειοψηφούσας παράταξης. Για την εκλογή απαιτείται το 50%+1 των ψήφων στην πρώτη ή τη δεύτερη ψηφοφορία. Στην τρίτη ψηφοφορία περιφερειάρχης εκλέγεται όποιος λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχη του πολυπληθέστερου νομού, του Εβρου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας, ενώ αντιμετώπισε σοβαρές κρίσεις (π.χ. πλημμύρες ποταμού Εβρου). Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσημα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Ανάργυρος Πατακάκης, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος είχε οριστεί από τον εκλιπόντα Γ. Παυλίδη ως αναπληρωτής του την περίοδο της νοσηλείας του. Πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή