Κορυφαία στελέχη εταιρειών στο συνέδριο

Κορυφαία στελέχη εταιρειών στο συνέδριο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική εκπροσώπηση κορυφαίων στελεχών εταιρειών από την ενέργεια και τις υποδομές μέχρι τον τραπεζικό κλάδο και την ψηφιακή οικονομία στέλνει στην Αθήνα η Μόσχα το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές συνθήκες.

Τα στελέχη ρωσικών εταιρειών θα συμμετάσχουν στις εργασίες του διήμερου ελληνορωσικού ενεργειακού συνεδρίου που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ, δεξαμενή σκέψης που στοχεύει στην παραγωγή δράσεων που αφορούν την ενεργειακή οικονομία) και ο ρωσικός οργανισμός Pommel Holdings και εντάσσεται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Φόρουμ που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο. Το συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Ετους Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας 2016, θα τιμήσουν με τις ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκος Κοτζιάς. Προσκεκλημένοι είναι επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Yanovsky Anatoly και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού τομέα από τις δύο χώρες.

Συμμετοχές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις με αιχμή την προώθηση από τη ρωσική πλευρά του αγωγού Turkish Stream, αλλά και οι εξελίξεις στην εγχώρια ενεργειακή αγορά και οι γενικότερες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Την βαρύτητα που δίνει η Ρωσία στη συγκεκριμένη συγκυρία στην Ελλάδα καταδεικνύει η συμμετοχή στο συνέδριο κορυφαίων επιχειρηματικών στελεχών. Ενδεικτική είναι η εκπροσώπηση του γνωστού τραπεζικού οργανισμού VTB Bank Group, που ελέγχεται σε ποσοστό 60% από το ρωσικό κράτος και ειδικεύεται στη χρηματοδότηση των ρωσικών επενδύσεων στο εξωτερικό, καθώς και του κονσόρτσιουμ Energycenter, με ενδιαφέροντα που επικεντρώνονται στον χώρο του ηλεκτρισμού και με στόχο να εξετάσουν δυνατότητες άμεσης συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ.

Είναι γνωστό ότι η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη νέα μονάδα Μελίτη 2 της ΔΕΗ στη Φλώρινα και στα ορυχεία τροφοδότησής της, το οποίο συνδέει με την αντικατάσταση αντισταθμιστικών της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου που δεν προχώρησαν, και συγκεκριμένα τα υδροηλεκτρικά Πευκόφυτου και Συκιάς στον Αχελώο.

Στο ρωσικό κονσόρτσιουμ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, συμμετέχουν κυρίως κρατικές εταιρείες κολοσσοί, όπως οι Group of Companies Tyazhmash, Joint Stock Company Zarubezhvodstroy, State Industrial Association Minskstroy, Trust Gidromontazh κ.ά. Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα σημαντικής ρωσικής εταιρείας που θα συμμετάσχει στο ελληνορωσικό ενεργειακό συνέδριο των HAEE/Pommel Holdings είναι η GT Technoserv, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσική Ομοσπονδία με διεθνή δραστηριότητα. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, βιομηχανίας και τραπεζών και στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται οι Γκάζπρομ, Λουκόιλ, Ρόσνεφτ, Τράνσνεφτ, Νόβατεκ, TNK-BP, υπουργεία, αμυντικές, αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.

Τους προέδρους των ρωσικών εταιρειών θα υποδεχθεί μαζί με τον διευθυντή του ΗΑΕΕ Κ. Ανδριoσόπουλο και ο Σεργκέι Γκολοβίν, πρόεδρος της Pommel Holdings και εκπρόσωπος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και του Ιδρύματος του Αγ. Ανδρέα στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή