Διεκόπη για 7 Νοέμβρη η δίκη για τους στημένους αγώνες

Διεκόπη για 7 Νοέμβρη η δίκη για τους στημένους αγώνες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν σήμερα στο έδωλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία από τις πλέον πολυπρόσωπες δίκες στα δικαστικά μας χρονικά, κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. 

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, ορίζοντας νέα ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου.

Η υπόθεση αφορά  στημένους -κατά την κατηγορία – ποδοσφαιρικούς  αγώνες ως το 2011, που  έχει γίνει γνωστή ως «Koriopolis». Στο  εδώλιο, με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμπφθεί μεταξύ άλλων πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και Αχιλλέας Μπέος (σ.σ  είχε εκλεγεί δήμαρχος Βόλου αλλά διατελεί σε αργία) και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος φέρονται να χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League  την περίοδο 2009-2010.

Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα, το οποίο υπολογίζεται στο ποσό των 209.846, 63 ευρώ. Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης (συνολικά 69) περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί στην εν λόγων υπόθεση, όμως στη συνέχεια απηλλάγη με βούλευμα  για την υπόθεση αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή