Υπάλληλοι του αεροδρομίου Ηρακλείου σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Υπάλληλοι του αεροδρομίου Ηρακλείου σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιούνταν από το 2014 προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Το κύκλωμα αποτελούνταν από τέσσερις πυρήνες που δρούσαν σε Τουρκία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη.

Ειδικότερα, οι διακινητές έφερναν μετανάστες από την Τουρκία στην Αθήνα, τους φιλοξενούσαν σε ξενοδοχεία και τους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη συνέχεια τους μετέφεραν με πλοία της γραμμής στην Κρήτη και από εκεί με πτήσεις τσάρτερ σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και η Γερμανία.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, καθένας από τους διακινούμενους κατέβαλλε στο κύκλωμα ποσά που κυμαίνονταν από τα 2.500-4.000 ευρώ για το ταξίδι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την αρχή της δράσης τους μέχρι σήμερα τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν συνολικά κέρδη ύψους τεσσάρων  εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν συλληθεί έντεκα άτομα, εκ των οποίων εννέα αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Ιράκ και Λιβάνου και δύο Ελληνες ένας άνδρας και μια γυναίκα. Οι δύο Ελληνες φέρονται να είναι υπάλληλοι εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Κρήτης και διευκόλυναν τη μετακίνηση επιτρέποντας την επιβίβαση των διακινούμενων μεταναστών στα αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή