Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – σε κατάσταση συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – σε κατάσταση συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δελτίο έκτακτης επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς μέχρι την Τρίτη προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες. Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα τις νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ο κυκλώνας τροπικού τύπου αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Κρήτης και με μικρότερη ένταση περιοχές της νότιας Πελοποννήσου.

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου ενημερώνει για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, από σήμερα Δευτέρα έως αύριο Τρίτη. Παράλληλα, καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Μπορείτε να βλέπετε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την «Κ» καθημερινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή