Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αρτέμιου Μυκόνου ένωσαν εκκλησία και κυβέρνηση

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αρτέμιου Μυκόνου ένωσαν εκκλησία και κυβέρνηση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία επισκέφτηκαν επίσημα την Μύκονο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τις λειτουργικές εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος, πολιούχου της Μυκόνου.

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και  και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Δήμαρχος της Μυκόνου, και όλοι οι επίσημοι φορείς του νησιού.

Ο Μακαριότατος έφθασε στο νησί  την Τετάρτη 19/10 συνοδεία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και ο Αρχιδιάκονου Ιωάννη, όπου τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, κληρικοί της Μητροπόλεως , ο Δήμαρχος του νησιού και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των Τοπικών Αρχών, και παρέμεινε στο νησί μέχρι την επόμενη το απόγευμα φιλοξενούμενος στο ξενοδοχείο MYCONIAN AMBASSADOR στον Πλατύ Γιαλό,  του ξενοδοχειακού ομίλου ΜYCONIAN COLLECTION.

Με μεγάλη επισημότητα την ίδια ημέρα τον υποδέχτηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου, επί ειδικής εξέδρας, ενώ μετά την τέλεση ειδικής Δοξολογικής Δεήσεως, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσφώνησαν και καλωσόρισαν στην Μύκονο ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το νησί της Μυκόνου και χαιρέτησε την   αγαστή συνεργασία μεταξύ του δήμου και της τοπικής εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι ,         «και η Εκκλησία και η Πολιτεία αναφέρονται στον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Σήμερα δεν χρειάζονται υψωμένες γροθιές, αλλά χέρια ενωμένα, ενότητα και πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας».

 

Την επόμενη ημέρα στις 10:30 το πρωί ,  κατέφθασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος παραβρέθηκε στην Πρωθιεραχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου. Ο Κος. Παυλόπουλος και ο Μακαριότατος Ιερώνυμος ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι Δημότες Μυκόνου.

Ο κύριος Παυλόπουλος  ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες για την λαμπρή υποδοχή, και μίλησε για τις προσωπικές του σχέσεις με το νησί.

Την Πέμπτη 20-10 το απόγευμα όλη η αποστολή υποδέχτηκε η οικογένεια Δακτυλίδη στο ξενοδοχείο MYCONIAN ΚΥΜΑ, του ξενοδοχειακού ομίλου ΜYCONIAN COLLECTION, όπου παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Προκαθήμενου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μια χαλαρή μεσημεριανή εκδήλωση όπου, ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν με την παρουσία τους, οι νέοι του νησιού που τους υποδέχτηκαν φορώντας παραδοσιακές στολές, ενώ μουσικές μελωδίες παραδοσιακής μουσικής από την σχολή  Δημήτρης Φίννις έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν. Δ. Γιάννης Βρούτσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Αιγαίου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσαρντινάκης και άλλοι επίσημοι.

Μέρες που είναι, με την ένταση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης, ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας, έδωσε την ευκαιρία και στις δύο πλευρές για ένα διάλλειμα και μια ζεστή ανθρώπινη επικοινωνία. Σε κλίμα ειρηνικό, η ανταλλαγή ευχών και δώρων, βοήθησε να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ένα μήνυμα συνένωσης και συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή