Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών γύρω από το Εφετείο

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών γύρω από το Εφετείο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί γύρω από το Εφετείο της Αθήνας στο περιθώριο της δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Περίπου 15-20 άτομα που είχαν βγει από κατάληψη στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας και είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του Εφετείου επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια σε υποστηρικτές της Χ.Α. που πήγαιναν στη δίκη στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως. Παρενέβη διμοιρία των ΜΑΤ, με συνέπεια να ξεσπάσουν επεισόδια, από τα οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Πρόκειται για δύο άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και τούβλα και έναν της ασφάλειας, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους και δέχθηκε επίθεση. Και οι τρεις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, συνδικαλιστές της Αστυνομίας προτίθενται να καταθέσουν μήνυση κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., για έκθεση σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών από τους «γνωστούς» κύκλους που έχουν σαν στόχο την έννομη τάξη, την κοινωνική ειρήνη, τις περιουσίες των πολιτών και τις ζωές των αστυνομικών. Μία συγκέντρωση – διαδήλωση στην περιοχή του Άρειου Πάγου με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Εφετείο Αθηνών ήταν η αιτία για να παρεισφρήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία τα άτομα των «άκρων».

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών και αστυνομικών των γύρω νοσοκομείων, καταστημάτων και του Α.Μ.Α..

Καλούμε τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν τέτοιες έκνομες ενέργειες οι οποίες έχουν σαν στόχο την κοινωνική ανωμαλία, την καλλιέργεια εντάσεων και τη δημιουργία  νέων περιοχών που θα αποτελούν μελλοντικά «άβατα». Επίσης καλούμε την επίσημη πολιτεία να βάλει φραγμό σε τέτοιου είδους πρακτικές και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Δηλώνουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή