Χειμάρρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση κατεδάφισης 19 σπιτιών ομογενών

Χειμάρρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση κατεδάφισης 19 σπιτιών ομογενών

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομογενείς πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χειμάρρα της Αλβανίας εναντίον της απόφασης της δημοτικής αρχής για την κατεδάφιση των σπιτιών 19 οικογενειών, που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα στο πλαίσιο σχεδίου ανάπλασης του οικισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκεντρωμένοι έσκισαν συμβολικά τα ειδοποιητήρια με τα οποία η δημοτική αρχή έδινε στις οικογένειες προθεσμία πέντε ημερών να αδειάσουν και να εγκαταλείψουν τα σπίτια ώστε αυτά να κατεδαφιστούν από συνεργεία της πολεοδομίας.

Δήλωσαν ακόμη ότι όχι μόνο δεν θα παραδώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες αλλά δεν θα αποδεχθούν ούτε τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, ενώ ζήτησαν την ακύρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Μετά το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν ήσυχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή