Ομόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Marfin

Ομόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Marfin

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι χρόνια μετά τον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Μarfin στη Σταδίου με τρεις νεκρούς, εκ των οποίων μία κοπέλα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να παράσχει ηθική ικανοποίηση στους συγγενείς των τραγικών θυμάτων, αφού και οι δύο που είχαν κατηγορηθεί για την εμπρηστική επίθεση, τελικώς αθωώθηκαν ομόφωνα ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ύστερα από ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών, εξέταση μαρτύρων που ήταν αυτόπτες, υπαλλήλων της τράπεζας που γλίτωσαν από θαύμα, δεν μπόρεσε να στηρίξει το κατηγορητήριο κατά των Θεόδωρου Σίψα και Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ που βρέθηκαν στο εδώλιο, ο πρώτος για τον φονικό εμπρησμό της Μarfin και ο δεύτερος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Οι μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων τους κουκουλοφόρους που αδίστακτα έβαλαν φωτιά στην τράπεζα. Η έλλειψη στοιχείων και η απουσία μαρτυριών που να τους συνδέουν με τα γεγονότα, οδήγησε το δικαστήριο στην απαλλαγή τους. Και οι δύο κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η εισαγγελέας που επίσης πρότεινε την απαλλαγή τους, τόνισε ότι ο Θεόδωρος Σίψας ήταν μεν στην πορεία αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έβαλε τη φωτιά στη Μarfin, ενώ για τον Αντρέεβ ούτε στοιχεία ότι ήταν στην πορεία δόθηκαν στο δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή