Συγκρότηση νέων πειθαρχικών συμβουλίων από 1/1/2017 ζητεί το ΥΠΕΣ

Συγκρότηση νέων πειθαρχικών συμβουλίων από 1/1/2017 ζητεί το ΥΠΕΣ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προηγούμενες ημέρες τέσσερις εκπαιδευτικοί του Δημοσίου απολύθηκαν λόγω μακρόχρονων απουσιών από την εργασία τους. Οι απουσίες που καταγράφηκαν ήταν οκτώ μήνες για τον έναν, πέντε μήνες για τον άλλον εκπαιδευτικό, ενώ οι άλλοι δύο απουσίαζαν 32 και 37 μέρες αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έλειπαν χωρίς άδεια και η απουσία τους αυτή κρίθηκε αδικαιολόγητη από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των κλάδων και της περιοχής τους. Η τιμωρία τους δεν θα ήταν δυνατή εάν δεν υπήρχαν τα πειθαρχικά συμβούλια. Αντίστοιχα, ερευνάται από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο η περίπτωση καθηγητή πανεπιστημίου της Πελοποννήσου που απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις υποχρεώσεις του.

Η θητεία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων και του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και γι’ αυτό πρέπει να συγκροτηθούν νέα από την 1η Ιανουαρίου 2017, με θητεία έως τα τέλη του 2018. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με εγκύκλιο που εξέδωσε, ζητεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης να προβούν άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες και πιο συγκεκριμένα στην κατάρτιση κατάστασης με τα ονόματα όλων των προϊσταμένων Διευθύνσεων, των οποίων ο υπολειπόμενος χρόνος έως την αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης είναι τουλάχιστον τρία έτη.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να οριστούν από δύο εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους αναπληρωτές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή