Στην εισαγγελία η καταγγελία των εργαζομένων της Απογευματινής

Στην εισαγγελία η καταγγελία των εργαζομένων της Απογευματινής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εισαγγελία έστειλε την καταγγελία των εργαζόμενων της Απογευματινής η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ, ζητώντας παράλληλα πόρισμα και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

'Οπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής: «έχουμε επιστολή από τους εργαζόμενους Απογευματινής, πολύ σημαντική, απολύτως σε σχέση με τη λειτουργία της επιτροπής μας. Αναφέρεται σε ζητήματα δανειοδότησης της εταιρείας και μάλιστα σύνδεσης των δανείων με λογαριασμούς ιδιοκτητών, υπάρχουν και δύο αποφάσεις διαδικασίες χρεοκοπίας που απορρίφθηκαν από τη δικαιοσύνη ως δόλιες. Είναι σημαντικό για εμάς. Η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία όπου ζητώ τη δικογραφία. Να ενημερωθώ. Τους ενημερώνω για τις καταγγελίες που έχω λάβει. Το έχουμε στείλει και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη επικοινώνησα με κ. Πάσχα, είπε ότι θα μπει στη διαδικασία πορίσματος. Παρακαλώ να το δείτε και εσείς. Εμπίπτει απόλυτα στα αντικείμενα της επιτροπής μας»

Με την πρόταση του κ.Φάμελλου συμφώνησαν τα μέλη της επιτροπής.Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής κατέθεσαν επίσημο αίτημα για κλήση προς εξέταση του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.

Η «Απογευματινή», όπως ανέφεραν στην επιστολή- καταγγελία τους στην εξεταστική οι εργαζόμενοι, ήταν η πρώτη εφημερίδα που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 χωρίς να δοθούν ποτέ αποζημιώσεις στους 130 εργαζομένους, ενώ δεν τους δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής υπενθυμίζουν επίσης ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί τρεις φορές για το «δόλιο» της αιτήσεως πτώχευσης που επιδίωκε η επιχείρηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή