«Μαραντόνα», «Εισαγγελέας» και «Ράμπο» στη μαφία των Ρομά

«Μαραντόνα», «Εισαγγελέας» και «Ράμπο» στη μαφία των Ρομά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περισσότερες από 200 διαρρήξεις κατοικιών και επιχειρήσεων ταυτοποιούνται τα μέλη της σπείρας Ρομά που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ στα σπίτια και τα κρησφύγετα των συλληφθέντων έχουν βρεθεί 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασήμι, ράβδοι χρυσού, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι, καθώς και 60 υπερπολυτελή Ι.Χ. Επικαλούμενοι, μάλιστα, τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε πάνω από 2.000 περιστατικά διαρρήξεων σε όλη τη χώρα. Από τους συνολικά 40 συλληφθέντες, η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ηγετικό ρόλο σε οκτώ άτομα, ενώ ως αρχηγός της λεγόμενης «μαφίας των Ρομά» περιγράφεται 66χρονος στην Ελευσίνα. Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, σε παλαιά διάλεκτο των Ρομά, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούν παρωνύμια όπως «Σατανάς», «Μαραντόνα», «Εισαγγελέας» και «Ράμπο».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού, ενώ ρόλο κλεπταποδόχου αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. σε 40χρονο κοσμικό επιχειρηματία που τον Νοέμβριο του 2011 είχε και πάλι απασχολήσει την επικαιρότητα για τον τραυματισμό με πιστόλι της νεαρής κοπέλας, αδελφής γνωστού φωτομοντέλου με το οποίο διατηρούσε δεσμό. Από τα στοιχεία της έρευνας φέρεται να προκύπτει η εμπλοκή στη δράση της «μαφίας» τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών, ένας από τους οποίους έχει ήδη συλληφθεί. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αστυνομικοί παρείχαν πληροφορίες στα μέλη της σπείρας, με αντάλλαγμα πληροφορίες για τη δράση άλλων ομάδων κακοποιών. Η λεία από τις διαρρήξεις ξεπερνούσε συνήθως τις 300.000 ευρώ. Το 60% – 70% κατέληγε στους αρχηγούς της «μαφίας» και το υπόλοιπο ποσό μοιραζόταν στα εκτελεστικά μέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή