Με ένα εισιτήριο, σε 30 χώρες και οικονομικά

Με ένα εισιτήριο, σε 30 χώρες και οικονομικά

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oχι χωρίς αρκετούς δισταγμούς, ξεκίνησε το 15νθήμερο ταξίδι στην Ευρώπη με τα παιδιά. Υπερίσχυσε η επιθυμία για γνωριμία με νέους τόπους – μέρος της μόρφωσής τους για τον κόσμο δεν είναι κι αυτό; Αφετηρία και επιστροφή με αεροπλάνο, τρένο για τις ενδιάμεσες –πολλές– διαδρομές. Τρένα πολυτελείας με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση, εξυπηρετικό προσωπικό στους σταθμούς έδιωξαν κάθε ανησυχία. Ακριβό; Οικονομικό! Ιδανικό πασπαρτού, το Interrail Global Pass: ένα εισιτήριο, 30 χώρες, πρόσβαση σε όλους τους εθνικούς σιδηροδρόμους και ferry boats. Οι τιμές ξεκινούν από 170 ευρώ, ενώ από 36 ευρώ ξεκινά το One Country Pass, το εισιτήριο για διαδρομές σε μία χώρα μόνο. Η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά και η παράδοση στο σπίτι. Πρόκειται για έναν από τους πιο χαμηλού κόστους τρόπους ταξιδιού για να γνωρίσει κάποιος την Ευρώπη, έχοντας την ευελιξία να ανέβει και να κατέβει από το τρένο όσες φορές επιθυμεί, δίνοντας την ευκαιρία για επίσκεψη σε πόλεις που ούτε θα φανταζόταν ο απλός τουρίστας.

Η διαρκής οπτική επαφή με το τοπίο στη διάρκεια της διαδρομής, ανεπανάληπτη εμπειρία. Ανάλογες οι εντυπώσεις από το ταξίδι με πούλμαν, μία ανερχόμενη τάση στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το πρόσφατο προϊόν InterFlix, το εισιτήριο που κοστίζει 99 ευρώ και εξασφαλίζει στον ταξιδιώτη πρόσβαση σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 900 προορισμούς σε 20 χώρες. Ο πολυτελής στόλος πούλμαν, το δωρεάν Ιντερνετ και οι πρίζες για φόρτιση κινητών, σημαντικά πλεονεκτήματα. Η FlixBus, η «μητέρα» του InterFlix, είναι ένας συνδυασμός startup εταιρείας, ηλεκτρονικής εμπορικής πλατφόρμας και συστήματος μετακίνησης. Η προσπάθεια τριών νέων επιχειρηματιών από το Μόναχο να προσφέρουν άνετα και προσιτά ταξίδια με πούλμαν φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα σε μία τριετία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη. Εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία της παύσης του μονοπωλίου των σιδηροδρόμων στη Γερμανία το 2013, έφεραν την επανάσταση: απλό και εύχρηστο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων, εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών, την εφαρμογή Flix Bus – App, δωρεάν χρήση wi-fi στη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και GPS Live Tracking, το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο.

Αρκετές είναι πλέον οι χαμηλού κόστους εταιρείες μετακίνησης με πούλμαν – το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο για να ταξιδεύει κανείς στην Ευρώπη. Το ταξίδι παύει να είναι απαγορευτικό σε καιρούς κρίσης. Εταιρείες, που ξεχωρίζουν για χαμηλές τιμές εισιτηρίων, ασφάλεια και άνεση, είναι η National Express, η οποία δραστηριοποιείται στη Μ. Βρετανία κυρίως, αλλά τα πούλμαν της ταξιδεύουν και στην Ευρώπη με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για τη διαδρομή Λονδίνο – Παρίσι τις 15 λίρες (απλή μετάβαση). Το Euroline Pass της ομώνυμης εταιρείας ξεκινά από 195 ευρώ για 15 μέρες ταξιδιών σε πάνω από 20 χώρες. Θυγατρική των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF η iDBUS, υπόσχεται λιγότερες θέσεις για περισσότερο χώρο στα πόδια. Επίσης, η γαλλική OUIBUS: 13 ευρώ για Παρίσι – Βρυξέλλες ή 19 ευρώ για Παρίσι – Αμστερνταμ.

Τα πολυτελή πούλμαν της Simple Express με οθόνες αφής για ταινίες, παιχνίδια ή μουσική, ταξιδεύουν στις χώρες της Βαλτικής. Η PolskiBus έχει δίκτυο δρομολογίων σε 20 πολωνικές πόλεις και 5 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η φινλανδική OnniBus και η σουηδική Swebus κινούνται στον παγωμένο Βορρά. Η WESTbus ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Αυστρίας. Η ισπανική Alsa με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για Μαδρίτη – Βαρκελώνη τα 9,25 ευρώ (Ιανουάριο και Φεβρουάριο 5,25 ευρώ). Τέλος, η Busabout, αγαπημένη εταιρεία των backpackers, αλλά και όσων λατρεύουν την περιπέτεια – ευελιξία για Hop On-Hop Off στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, όλο τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή