Επεισόδια στην Ξάνθη με αφορμή εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.

Επεισόδια στην Ξάνθη με αφορμή εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες συμπλοκές και καταστροφές σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της Ξάνθης μετά την ολοκλήρωση της πορείας εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς, κόμματα και πολιτικές νεολαίες και αφού διαλύθηκαν οι διαδηλωτές, ομάδα περίπου 300 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε απόσταση 200 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ.

Αρχικά επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, που είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, προκαλώντας καταστροφές σε κάποια καταστήματα και φθορές σε ATM τραπεζών.

Ακολούθησαν οδομαχίες με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης το κέντρο της Ξάνθης.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ειρηνική διαδήλωση κάτω από τα γραφεία της Χ.Α. με αντιφασιστικά συνθήματα, χωρίς όμως να υπάρξουν σε εκείνο το σημείο επεισόδια ή εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και μελών της Χ.Α. Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές, μαθητές και πολλοί πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή