Ηράκλειο: «Οπλοστάσιο» βρέθηκε στην κατοχή 37χρονου συλληφθέντα

Ηράκλειο: «Οπλοστάσιο» βρέθηκε στην κατοχή 37χρονου συλληφθέντα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ποσότητα όπλων, χειροβομβίδων, φυσιγγίων, εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν μετά από έρευνες σε κατάστημα και σπίτια ενός 37χρονου που συνελήφθη στην περιοχή του δήμου Μινώα – Πεδιάδος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πολεμικά όπλα (τυφέκια) και τρεις γεμιστήρες από τις οποίες οι δύο πολεμικού όπλου, δύο περίστροφα, τέσσερις σπάθες, μέσα σε θήκη, από τις οποίες οι τρεις έχουν συνολικό μήκος λάμας 47 cm, τρεις ξιφολόγχες, πέντε κυνηγετικά όπλα και 2 κάνες κυνηγετικού όπλου.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.687 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 41 χειροβομβίδες, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, μία λίβρα εκρηκτικής ύλης TNT, 300 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης (ζελατοδυναμίτιδα), 30 πυροκροτητές, από τους οποίους οι 5 ηλεκτρικοί, 4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα, 2 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα, ένα μαχαίρι με λαβή σιδερογροθιά, διάφορα μικρά τμήματα – εξαρτήματα όπλων, τρεις ξύλινες χειρολαβές πολεμικού όπλου, εξαρτήματα πολεμικού όπλου (τυφεκίου), ένα αεροβόλο περίστροφο, ιδιόχειρες σημειώσεις καταλόγου βεγγαλικών και τιμές αυτών, 160 κροτίδες, 405 βεγγαλικά και λοιπά παιδικά ασύρματα και ένας φορητός ασύρματος χειρός.

Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή