Θεσαλονίκη: Διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Θεσαλονίκη: Διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρία στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, νωρίτερα, ομάδα ατόμων ενάντια στην επικείμενη επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα περίπου 15 άτομα ανέβηκαν μεμονωμένα και σταδιακά στον 7ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή, όπου στεγάζεται το αμερικανικό προξενείο. Εκεί, πέταξαν φέιγ βολάν στους διαδρόμους και φώναξαν συνθήματα, ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν πανό, ενέργεια που αποτράπηκε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε έξι προσαγωγές.

Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που υπογράφουν η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και η «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας», τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι «η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική είναι» και προστίθεται: «Πέρα από το ισχυρό συμβολικό βάρος της επίσκεψης ενός Αμερικανού Προέδρου τις παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και μάλιστα υπό μια «κυβέρνηση της αριστεράς») το περιεχόμενο του ερχομού του Ομπάμα θα μπορούσε να συνοψιστεί στο «business as usual». Όπως είναι γνωστό βέβαια, αυτές οι δουλειές είναι πάντα λερωμένες με το αίμα των λαών»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή