Αποκαλυπτικές συνομιλίες αστυνομικών με τη «μαφία των Ρομά»

Αποκαλυπτικές συνομιλίες αστυνομικών με τη «μαφία των Ρομά»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνικές επαφές επτά τουλάχιστον αστυνομικών με μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας των Ρομά» καταγράφηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Ασφάλειας Αμαρουσίου (διεξήγαγε την έρευνα) που διαβιβάστηκε στις αρμόδιες διωκτικές – ανακριτικές αρχές για περαιτέρω αξιολόγηση. Στις σελίδες του αποκαλύπτονται επικοινωνίες των κατηγορουμένων με αστυνομικούς για την ανταλλαγή πληροφοριών και την «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων τους. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι αξιωματικοί της Δυτικής Αττικής πληρώθηκαν 10.000 ευρώ προκειμένου να «στήσουν» τη δίωξη για ληστεία ενός ιδιώτη, με τον οποίο ηγετικό μέλος της «μαφίας» είχε έρθει σε αντιπαράθεση. Ακόμα, αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της σπείρας των Ρομά είχαν ενημερωθεί για την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και ζητούσαν από τους αστυνομικούς – συνομιλητές τους να μεσολαβήσουν για να μη βρεθούν κατηγορούμενοι. «Το Μαρούσι θα μαζέψει όλους αυτούς που κάναν τις μαλ… ρε από την Ελευσίνα. Τους έχουν από πολύ παλιά λέει, που κάνανε κλοπές, ληστείες. Θα τους μαζέψουν όλους» ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία την 25η Σεπτεμβρίου 38χρονος κατηγορούμενος και αστυνομικός της Ασφάλειας Σερρών.

Στο πολυσέλιδο έγγραφο υπάρχουν αρκετές αναφορές και στο όνομα συνταξιούχου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Τον επικαλείται σε τηλεφωνικές επαφές του με ηγετικό μέλος της «μαφίας» ο οδηγός του, επίσης αστυνομικός. Ο τελευταίος φέρεται να διεκδικεί ρόλο «μεσάζοντα», μεταφέροντας αιτήματα του 29χρονου κατηγορουμένου «Μάκη» ή «Σατανά» στον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Αντίστοιχα, σε άλλα σημεία των συνομιλιών ο οδηγός εμφανίζεται να μεταφέρει πίσω στον 29χρονο τις απαντήσεις του στρατηγού. Ο τελευταίος, πάντως, τονίζει σε συνομιλητές του ότι οι αναφορές στο όνομά του γίνονταν εν αγνοία του.

Ακρως αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες 35χρονου κατηγορουμένου με ψευδώνυμο «Σέφκης» με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετεί στη Δυτική Αττική ως επικεφαλής τμήματος. Ο τελευταίος φέρεται να συμφώνησε να «στήσει» τη δίωξη για ληστεία ενός ιδιώτη, με τον οποίο ηγετικό μέλος της «μαφίας» είχε έρθει σε αντιπαράθεση. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες υπάρχουν αναφορές ότι ο εν λόγω αξιωματικός εισέπραξε για την «υπηρεσία» που παρείχε 10.000 ευρώ. Το σχέδιο είχε ως εξής: άτομο που θα αμείβονταν με 1.000 ευρώ θα υπέβαλε στο τμήμα μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί θα του έδειχναν φωτογραφίες δήθεν υπόπτων ανάμεσα στις οποίες και εκείνη του θύματος της πλεκτάνης. Στο πρόσωπό του, ο καταγγέλλων θα αναγνώριζε τον δράστη της ληστείας και οι αστυνομικοί θα προχωρούσαν στη σύλληψή του. «Θέλω έναν άνθρωπο να πει ήρθε ένας, μου έσπασε το τζάμι και μου πήρε από μέσα την τσάντα. Θα πάει στο τμήμα θα του δείξουν φωτογραφίες και θα πει αυτός είναι», ακούγεται να λέει ο 35χρονος σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σε άλλα σημεία του εγγράφου υπάρχουν συζητήσεις αστυνομικών με μέλη της «μαφίας», αναφορικά με τη δράση σπείρας στην επαρχία που ανατίναζε ΑΤΜ και αφαιρούσε χρήματα από το εσωτερικό τους. Μέλη της εν λόγω σπείρας συνελήφθησαν προ ημερών στη Λάρισα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή