Ο πρόεδρος Ομπάμα στα βήματα του… Περικλή, στον Λόφο των Νυμφών

Ο πρόεδρος Ομπάμα στα βήματα του… Περικλή, στον Λόφο των Νυμφών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον λόφο των Νυμφών, με την ασυναγώνιστη θέα στο μνημείο των μνημείων, την Ακρόπολη, και την Αρχαία Αγορά, σε μια περιοχή πνιγμένη στο πράσινο όπου κάθε βήμα σου σε πηγαίνει αιώνες πίσω στα χρόνια που η Μελίτη και η Κοίλη εξελίσσονταν σε δύο εμβληματικούς δήμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, θα βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Στο χθεσινό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ένα από τα προς συζήτηση θέματα είχε τίτλο «έγκριση ή μη προσωρινής παραχώρησης χρήσης του πλατώματος του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, για την πραγματοποίηση ομιλίας, εντός του μηνός Νοεμβρίου 2016». Το αίτημα, παρόλο που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αφορά την πραγματοποίηση ομιλίας του Αμερικανού προέδρου και το ΚΑΣ φυσικά έδωσε ομόφωνη έγκριση.

Στο μόνο σημείο της Αθήνας όπου διασώζεται η αρχαία τοπιογραφία, με τους τρεις σημαντικούς λόφους της αρχαίας Αθήνας, τον λόφο του Μουσείου, γνωστόν σήμερα ως λόφο Φιλοπάππου, της Πνύκας και των Νυμφών, εκεί θα περπατήσει ο Αμερικανός πρόεδρος. Στην περιοχή που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο κυρίως από τον λόφο της Πνύκας, καθώς εκεί δεσπόζει το μνημειώδες συγκρότημα του χώρου συγκέντρωσης της Εκκλησίας του Δήμου από τα τέλη του 6ου αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. π.Χ., μίλησαν σπουδαίοι πολιτικοί, ρήτορες (Δημοσθένης, Περικλής, Αισχίνης) και ελεύθεροι πολίτες, και πήραν αποφάσεις για μεγάλα ιστορικά γεγονότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή