Ανοστο… ζέσταμα πριν από τη μάχη για την Εθνική

Ανοστο… ζέσταμα πριν από τη μάχη για την Εθνική

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πέντε αγώνες, η Εθνική του Μίκαελ Σκίμπε γνώρισε την πρώτη της ήττα με 1-0 στο χθεσινοβραδινό φιλικό παιχνίδι με τη Λευκορωσία, που διεξήχθη στο «παγωμένο» και άδειο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αδειο, καθώς στις εξέδρες ήταν λιγοστοί θεατές. Σίγουρα οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής λειτούργησαν αποτρεπτικά για όσους σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς.

Οπως είχε προαναγγείλει ο Γερμανός τεχνικός, στο αρχικό σχήμα χρησιμοποίησε κυρίως ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκονται στη «δεξαμενή» των βασικών επιλογών του.

Είναι αλήθεια πως στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα εμφάνισε πολλά προβλήματα στην εικόνα της. Σε σύστημα 4-4-2, είχε τον Γλύκο κάτω από την εστία, τους Μανιάτη, Παπαδόπουλο, Οικονόμου, Σταφυλίδη στην άμυνα, τους Τζιόλη, Σάμαρη στον άξονα, τους Μάνταλο, Γιαννιώτα στις πτέρυγες, ενώ οι Καρέλης, Βέλλιος ήταν το επιθετικό δίδυμο της Εθνικής.

Να σημειωθεί πως ο Μανιάτης πήρε τη θέση του Πέτσου, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε στον πάγκο.

Η Λευκορωσία προηγήθηκε στο 14΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παλιτσέβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές τους οποίους προορίζει για την ενδεκάδα του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τη Βοσνία, της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εικόνα της Εθνικής μας βελτιώθηκε. Μάλιστα, δημιούργησε ευκαιρίες, δίχως ωστόσο να έρθει το γκολ της ισοφάρισης.

Ανούσια κατοχή

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η κατοχή της μπάλας έφτασε σε ποσοστό 70%, όμως η εστία της Λευκορωσίας δεν παραβιάστηκε. Στο 69΄ επικίνδυνο σουτ του Φορτούνη έβγαλε σε κόρνερ ο Τσέρνικ, ενώ στο 70΄ ο Διαμαντάκος βρέθηκε σε θέση για γκολ. Λίγο πριν από το «φινάλε» ο Κώστας Φορτούνης είχε νέα ευκαιρία για την ισοφάριση.

«Οι παίκτες πήραν λεπτά συμμετοχής που χρειάζονταν. Για εμάς τους προπονητές αυτό είναι καλύτερο από κάθε προπόνηση. Αποκόμισαν όφελος. Το αποτέλεσμα δεν με ευχαρίστησε, αλλά η απόδοση ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε ο Μίκαελ Σκίμπε μετά το τελευταίο σφύριγμα. Αναφορικά με τον κρίσιμο αγώνα με τους Βόσνιους, υπογράμμισε: «Είναι αντίπαλός μας στη διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων. Είναι λίγα τα παιχνίδια που θα δώσουμε στον όμιλο. Επομένως σε όλα αυτά τα παιχνίδια μετράει πολύ η νίκη».

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Παπαδόπουλος (87΄ Τοροσίδης), Τζιόλης, Καρέλης, Μανιάτης (46΄ Παπασταθόπουλος), Βέλλιος, Γιαννιώτας (68΄ Φορτούνης), Μάνταλος (46΄ Ταχτσίδης), Σταφυλίδης (75΄ Τζαβέλλας), Σάμαρης (46΄ Διαμαντάκος), Οικονόμου.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Τσέρνικ, Σιτάου, Παλιάκοφ (46΄ Βολόντκο), Παλιτσέβιτς (46΄ Μαρτίνοβιτς), Σαβίτσκι, (72΄ Ρίος), Χλεμπ, Νιακχάιτσικ, Κέντις (62΄ Κόρζουν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λαπτσέφ (62΄ Κοριλένκο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή