Καθηγητής σεισμολογίας: «Δεν υπάρχει ρήγμα που να δίνει ισχυρούς σεισμούς ΒΔ του Κιλκίς»

Καθηγητής σεισμολογίας: «Δεν υπάρχει ρήγμα που να δίνει ισχυρούς σεισμούς ΒΔ του Κιλκίς»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο – γνωστό ρήγμα που να έδωσε στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς, στην περιοχή βορειοδυτικά από την πόλη του Κιλκίς, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο της δόνησης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης. «Δεν προκύπτει ότι η περιοχή αυτή συγκεντρώνει μεγάλη σεισμικότητα, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν σημειωθεί μεγάλοι σεισμοί», τόνισε ο κ. Σκορδίλης και ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες, στις 8/11, είχαν προηγηθεί, με επίκεντρο στο ίδιο σημείο, δύο μικρότεροι σε μέγεθος σεισμοί, από το σημερινό, της τάξης των 3,8 Ρίχτερ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός καταγράφηκε από το σεισμολογικό τηλεμετρικό του δίκτυο στις 2. 12 το μεσημέρι, είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη του Κιλκίς, κοντά στον οικισμό Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο δυτικό όριο της «σερβομακεδονικής ζώνης», ενώ μέχρι τις 3 το μεσημέρι ακολούθησαν άλλοι τρεις ασθενέστεροι μετασεισμοί, με μεγέθη μικρότερα από 3 Ρίχτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή