ΟΑΣΑ: Σε ιδιώτες περνά ο διαχειριστικός έλεγχος

ΟΑΣΑ: Σε ιδιώτες περνά ο διαχειριστικός έλεγχος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 55.000 ευρώ πρόκειται να κοστίσει στον ΟΑΣΑ η αδυναμία του Οργανισμού να ελέγξει τον τρόπο διαχείρισης εσόδων από εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών αλλά και την απόδοση των εισπράξεων ανά εταιρεία. Ο ΟΑΣΑ προχωράει στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία διαχειριστικού ελέγχου με σκοπό από τη μία να διαπιστωθούν τυχόν δυσλειτουργίες σε επίπεδο προμήθειας, αποθήκευσης, καταστροφής παλιών εισιτηρίων, ενώ θα προτείνει τρόπους αποτελεσματικότερης και δικαιότερης κατανομής των εσόδων από πωλήσεις προϊόντων (μεμονωμένα εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών) ανά εταιρεία. Η παραπάνω σύμβαση υπογράφεται στον απόηχο του σκανδάλου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και αφορούσε στην παράνομη διάθεση μη κατεστραμμένων εισιτηρίων. Παράλληλα, το έργο που αναθέτει ο ΟΑΣΑ σε ιδιωτική εταιρεία πρόκειται να λύσει ακόμη ένα πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο προαστιακός μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις αρχές του 2017.

Μέχρι σήμερα τα έσοδα από τα εισιτήρια που εξέδιδε ο ΟΑΣΑ για το αστικό τμήμα του προαστιακού, καταβάλλονταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προαστιακός) με βάση εκτιμήσεις κίνησης και όχι σύμφωνα με τον ακριβή αριθμό εισιτηρίων που είχαν εκδοθεί. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ακριβής τρόπος κατανομής των εσόδων από τα εισιτήρια που εκδίδονται από τον ΟΑΣΑ για τον προαστιακό. Η ανάθεση του παραπάνω έργου σε ιδιώτη καταδεικνύει ότι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει μεταξύ των εταιρειών του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), καθώς και σε αυτές τις περιπτώσεις η κατανομή των εσόδων από τα εισιτήρια γίνεται σύμφωνα με την εκτιμώμενη κίνηση και όχι με βάση τον ακριβή αριθμό εισιτηρίων που εκδίδονται ανά μέσο.

Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, έναντι 55.000 ευρώ (συν ΦΠΑ), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους, την αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδικασιών και να παραδώσει την έκθεση με τις προτάσεις της εντός 3μήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή