Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε μετρό και τραμ, κανονικά ο ΗΣΑΠ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε μετρό και τραμ, κανονικά ο ΗΣΑΠ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Νωρίτερα, τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ είχαν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι κινητοποιήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν από αύριο, Τρίτη και να διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη όλα τα σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσηεων με εξαίρεση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) το οποίο όμως είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία των συρμών.

Ετσι ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Κανονικά ωστόσο θα κυκλοφορούν οι συρμοί του ηλεκτρικού. Τα σωματεία εργαζομένων συνεδρίαζαν έως αργά χθες το βράδυ προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα προηγηθεί διαβούλευση με τα σωματεία εργαζομένων αλλά και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του Μέτρο σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ, ενώ από τις 10:20 και για μια ώρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μετρό και προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή