Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις πρεσβείες Γαλλίας και Μεξικού

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις πρεσβείες Γαλλίας και Μεξικού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο Athens Indymedia την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία. Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της ένοπλης επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την παραμονή των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου 2014. Με το ίδιο κείμενο η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη της «ορφανής» μέχρι σήμερα επίθεσης εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού, τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου. «Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 5 παρά τέταρτο π.μ. (σ.σ.: η επίθεση έγινε ξημερώματα 10ης Νοεμβρίου) πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή», αναφέρεται στην προκήρυξη, ενώ σε άλλο σημείο ο συντάκτης αναφέρει: «Την Κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα (…) οι δύο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με την πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και της καταστροφής των εξουσιαστικών θεσμών εδώ και τώρα».

Η επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου (και όχι την 31η Αυγούστου, όπως αναφέρει το κείμενο) από δύο δράστες που –όπως και στην επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας– επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού. Περιέργως, την έρευνα για το συμβάν δεν είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική αλλά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει ξημερώματα Κυριακής, χωρίς οι σκοποί να αντιληφθούν κάτι. Είχαν πυροβολήσει δύο φορές με καλάσνικοφ από την πίσω πλευρά των γραφείων στην οδό Μαυρομιχάλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή